Бордовете на Nuvei и SafeCharge International Group Limited обявиха, че на

...
Бордовете на Nuvei и SafeCharge International Group Limited обявиха, че на
Коментари Харесай

Nuvei придобива в кеш всички акции на финтех компанията SafeCharge за 889 милиона долара

Бордовете на Nuvei и SafeCharge International Group Limited оповестиха, че на 22 май 2019 година са постигнали единодушие по отношение на изискванията за придобиване на SafeCharge от Nuvei. SafeCharge има към 400 чиновници по целия свят, от които над 120 чиновници са основани в България. Придобиването е добра вест за България, защото компанията си е сложила за цел да резервира наличието си в страната. Не се плануват промени от страна на Nuvei във връзка с активите или изследователските и развойни действия в нашата страна.

Съгласно изискванията на придобиването, акционерите на SafeCharge ще имат право да получат 5,55 щ. $ за всеки дял в SafeCharge. Сделката прави оценка SafeCharge на почти 889 милиона щ. $. Акционерите на SafeCharge ще получат авансово оповестения краен дял

Ръководството на Nuvei изрази убеденост, че SafeCharge е атрактивен бизнес с едни от водещите позиции на бързо развиващия се пазар на разплащания за електронната търговия. SafeCharge разполага със лична софтуерна платформа и постоянна потребителска база, и продължава да уголемява предлагането на своите артикули в необятен набор от промишлености, в това число онлайн търговия, онлайн туристически сътрудници и цифрови артикули. Сред основните преимущества на компанията е и забележителният опит на нейния управнически екип в платежната промишленост, който е от решаващо значение за досегашния й триумф.

„ SafeCharge е сътрудник, предоставящ платежни технологии на най-взискателните компании в света. Nuvei е един от водещите снабдители на софтуерни разплащателни решения за търговци, както и сътрудници в региона на технологиите и дистрибуцията, най-вече в Съединени американски щати и Канада. И двете компании са построили мощни позиции в платежния бранш на съответните пазари, с минимално географско, потребителско или секторно припокриване. Придобиването би трябвало да даде опция на SafeCharge да се възползва от наличието на Nuvei в Северна Америка и опциите за продажби и маркетинг, с цел да извърши и форсира упоритостите си за напредък. Бордът е убеден, че бизнесите ни споделят сходна предприемаческа просвета, както и че проектите на Nuvei да влага и да развива бизнеса на SafeCharge вършат препоръчаната договорка позитивна за SafeCharge и нейните акционери като цяло “ - разяснява придобиването, Дейвид Авги, основен изпълнителен шеф на SafeCharge.

„ Много сме разчувствани от обединяването на SafeCharge и Nuvei, което ще сътвори един в действителност световен, водещ снабдител на платежни технологии със обилни размери. Дейностите ни се допълват съществено в голям брой връзки, в това число география, технология, основни вертикали и клиенти. Смятаме, че софтуерната платформа, създадена от SafeCharge, е изключителна и ще послужи като основа за прогрес, на база на която ще продължим да развиваме общия бизнес и да предоставяме на клиентите и сътрудниците си най-хубавите артикули и услуги в своя клас. И най-после, чакаме с неспокойствие да посрещнем висококвалифицирания управнически екип и чиновниците на SafeCharge в фамилията на Nuvei ” - съобщи Филип Файер, ръководител и основен изпълнителен шеф на Nuvei.

Информация за Nuvei и Nuvei Bidco

Nuvei е един от водещите снабдители на софтуерни платежни решения за търговци и сътрудници в региона на технологиите и дистрибуцията, най-вече в Съединени американски щати и Канада. Той работи с над 1500 самостоятелни търговски организации (ISOs), самостоятелни снабдители на програмен продукт (ISV), фасилитатори на заплащания, разработчици и платформи за електронна търговия, подпомагайки ги с технологии, експертни знания и обслужване, нужни за тяхната известност на пазара. Nuvei прави цялостен набор от придобивания на търговци и обработка на заплащания с голям брой канали, който предлага изключителна цялостна бек-офис поддръжка за търговци и дистрибуторски сътрудници и директни връзки с Visa, Mastercard, American Express и Discover с световна съгласуваност към платежните мрежи. Към момента Nuvei обработва продажби за почти 16 милиарда щ. $ годишно от 52 000 търговци и нашите 1 500 дистрибуторски сътрудници. Nuvei генерира доходи от 150 млн. щ. $ и проформа EBITDA, поправена в размер на 61 млн. $, през финансовата година, завършила на 31 декември 2018 година, постигайки годишен напредък надлежно от 23 на 100 и 14 на 100. Бизнесът на Nuvei е концентриран в Съединените щати и Канада, като наскоро опциите се уголемяват, позволявайки обработката на заплащания в Европа и Австралия.

Nuvei е частна благосъстоятелност и е директно и непряко благосъстоятелност на неговия създател, някои членове на управлението и вложители.

За SafeCharge

SafeCharge International Group Limited (AIM: SCH) е сътрудник за платежни услуги на най-взискателните компании в света. SafeCharge дава световни платежни услуги за голям брой канали, от придобиването и издаването на карти до обработката и осъществяването на заплащания, като всички те са подкрепени от съвременни решения за ръководство на риска. Тази изцяло функционална платежна платформа се свързва непосредствено с всички съществени платежни системи, в това число Visa, MasterCard, American Express и Union Pay, както и над 150 местни способи за заплащане. С офиси по целия свят SafeCharge обслужва разнообразна, ренoмирана потребителска база и е благонадежден разплащателен сътрудник за клиенти от голям брой отвесни пазари. Дружеството е листнато на AIM на Лондонската фондова борса от 2014 година.

Допълнителни детайлности по отношение на предложеното придобиване на SafeCharge от Nuvei Bidco са предоставени в известието 2.7, което може да бъде намерено на уеб страницата на SafeCharge.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР